29 Kasım 2014 Cumartesi

Göz Kalemi Sürme

GÖZ KALEMİ SÜRME TEKNİKLERİ
Göz kalemi gözleri renklendirmek ve var olan rengini daha çok ortaya çıkarmak için kullanılır. Göz kalemlerinin rengi çok çeşitlidir. Kendi göz renginize uygun kalemlerle gözlerinizin rengini daha çok belli edebilirsiniz. Göz kalemi genellikle gözün alt kısımlarına sürülür. Bunun nedeni gözle görülür bir biçimde olması gerektiğidir. İnsanlar size baktığında öncelikle göz makyajınızı fark ederler.

Göz Kalemi Nasıl Sürülür?
Makyaj yaparken Göze kullanılacak kalemin yumuşak uçlu olması gerekir. Gözün içi çok hassas olduğu için kalem uygulaması son derece dikkatli yapılmalıdır. Göz alt taraftan gerdirilerek kalem uygulaması yapılır. Göz pınarından uçlara doğru kalem iç tarafa sürülür.

Kalemin gün içinde akmaması için kaliteli ve akmayan kalemler kullanılmalıdır. Aynı şekilde göz kapağının iç kısmına da kalem sürebilirsiniz. Göz kapağınızı kaldırarak iç kısmına kalem uzatılarak sürülür. Göz kalemi uygulamasını güzelce yaptıktan sonra gözleriniz daha anlamlı ve hoş görünecektir.

Göz şekline ve isteğe göre göz kalemi nasıl sürülür.

Makyajınızı belirginleştirmek için makyajınızla aynı renk bir renk göz kalemi kullanmalısınız.
Siyah veya koyu renk farınız bitti ise,  Siyah veya gri renk göz kalemi ile göz kapağınızı boyayıp boyayı pamuk yardımı ile göz kapağınıza dağıtabilirsiniz.
Kedi gözü makyajı yaparken göz kalemini şakaklarınıza doğru çektirtmeniz gerekir
Şayet 60lı yılların makyaj modasına uymak için dahi göz kalemini kullanabilirsiniz. Siyah bir göz kalemini yanaklarınızda bir ben varmış gibi noktalayabilirsiniz.
Çekik bir göz makyajı yapacaksanız eğer , göz kalemini alt ve üst kirpiklerin ortasından gözün bitimine doğru çekebilirsiniz.
Beyaz tenli kadınlar kahverengi göz kalemi yardımıyla yüz hatlarını daha yumuşak gösterebilir.
Gözlerinizin büyüklüğünden şikayet ediyorsanız. Göz renginize uygun renklerde göz kalemini kirpiklerin iç kısmına sürerek gözlerinizi daha küçük gösterebilirsiniz.
Gözleri olduğundan daha büyük göstermek için göz kalemini gözün alt ve üst çerçevesine sürmeniz yeterli.

Gözleriniz aşağıya doğru ise Kirpiklerinizin dip kısmına düz ve belirgin renklerde göz kalemi çekerek daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.
Göz kalemi kullanırken gözün iç ve dış kısmına sürülmesi bakışlara anlam ve keskinlik katar.
Buğulu bakışlara sahip olmak için göz kalemini çektikten sonra bir kulak pamuğu yardımıyla kalemi dağıtın. Cansu derenin buğulu bakışlarına sahip olmak hiçte zor değil.
Göze parlaklık katmak için Alttaki göz kapağına beyaz kalem çekebilirsiniz. Fakat Büyük gözlü bayanlar beyaz kalem uygulamasından kaçınmalıdır.
Gözler birbirinden uzaksa Gözün orta kısmından göz pınarına doğru kalem sürülerek gözlere daha yakınmış imajı kazandırılır.